Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) награди Роналдо със "Златна обувка" за голмайстор номер 1 в историята на клуба

Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболният клуб "Реал" (Мадрид) награди Кристиано Роналдо със "Златна обувка" за голмайстор номер 1 в историята на испанския гранд. Церемонията в чест на португалеца се състоя на стадион "Сантяго Бернабеу". На събитието присъстваха най-близките роднини на Роналдо, както и всичките футболисти от първия състав на "белите".

До "Златната обувка", с която беше награден Кристиано, има и топка. Върху наградата е изписано името на португалския национал и броя голове - 324, които Роналдо реализира след трансфера си в Мадрид през лятото на 2009 година.

На тържеството бяха показани някои от най-важните голове на Кристиано Роналдо като футболист на Реал (Мадрид). На церемонията Кристиано Роналдо каза: "Аз съм много щастлив. Благодаря на партньорите от отбора, защото без тях това би било невъзможно. Също така искам да благодаря и на всички свои треньори - Пелегрини, Моуриньо, Анчелоти, Бенитес. Те винаги са ми помагали. Също така благодаря и на всички мениджъри и лекари. Благодаря и на средствата за масова информация. Аз знам, че в последно време се отнасях към тях малко по свински, но така се получи. Благодаря на всички мои приятели, благодаря на Жорже Мендеш и на майка си, а също така и на президента за това тържество. Да живее Мадрид. За мен е голяма чест да получа тази награда. Никога не съм мислил, обличайки фланелката на този отбор, че ще стана най-добрия голмайстор, че ще мога да надмина своя приятел Раул и Алфредо ди Стефано", завърши Роналдо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени