Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Пловдив в подкрепа на блъснатата 17-годишна ученичка на автобусна спирка

Граждани и близки на17-годишната ученичка Катерина Матеева, която миналата година беше блъсната на автобусна спирка в Пловдив, протестираха пред съдебната палата в града срещу отмяната на присъдите на виновните за инцидента. и Калев.


Миналата седмица Окръжният съд оповести, че условните присъди от две години за гръцкия студент Христос Боскос и една година за Васил Калев се редуцират до глоби от съответно 5000 и 2500 лева.

Не познавам никого от семейството на момичето, но просто изразявам гражданската си позиция. Смятам, че това, което се случва, е възмутително и мисля, че всеки български гражданин трябва да бъде тук. Възмутителна е присъдата. Трябва да бъдат оповестени имената на съдиите и на тях да бъде търсена отговорност.

Не може момиче, което е стояло на спирката да има вина за произшествието. Това е корумпирана история, коментират присъстващи на протеста.

Категорично смятам, че законът, отнасящ се до пътнотранспортните произшествия и щетите, е съвсем неадекватен към настоящия момент. Крещяща е нуждата от промяна на закона. Това коментира пред "Хоризонт“ адвокат Татяна Каменова, която е защитавала пострадалото момиче.

Репортажа чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна