Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА и "Сливнишки герой" даряват част от приходите от билети за протеза на Андрей Димитров

Андрей Димитров
БНТ и програма "Христо Ботев“ на БНР се включиха в кампанията на програма "Хоризонт“ за набиране на средства за протеза на 33-годишния Андрей Димитров. Много наши слушатели подадоха ръка на младия мъж, който се раздели с футбола заради ампутация на крака.

Два футболни отбора застават зад Андрей, присъединявайки се към кампанията за набиране на средства. На 4 ноември от 14.00 часа на стадион "Българска армия" в София ще се играе мачът между отборите ЦСКА и "Сливнишки герой". Треньорите Пламен Марков и Венцислав Рангелов се обединяват за каузата на Андрей с намерението да дарят част от приходите от билети за закупуване на нужната му протеза.

Много е трудно за една майка да види детето си без крак. Аз бях много далече от него и не знаех дали ще го видя, обясни майката на Андрей Каранфилка Димитрова.

Главният мениджър на "Сливнишки герой" Венцислав Рангелов чува по "Хоризонт“ репортаж за Андрей. Историята на младия футболист, отказал се от играта заради ампутация на левия си крак, трогва Рангелов. Той се обажда в БНР и дава заявка, че има намерение да дари част от средствата от билети от мача ЦСКА - "Сливнишки герой“ на Андрей: 

Това го коментирахме с г-н Марков, че само така бихме могли да направим повече съпричастни хора и такива, които могат да откликнат с финанси. Пътувайки с колата си, имах участие по "Хоризонт" по телефона, там обясних за това наше намерение и веднага ми се обади приятел, който работи в една от големите банки, готов да помогне.

Ако искате да се присъедините към кампанията за набиране на средства за Андрей, телефонът за връзка е 0899 921 785. Допълнителна информация потърсете в рубриката "Зов за помощ" на сайта на БНР.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна