Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асад е готов да организира президентски избори в Сирия

Башар Асад
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сирийският президент Башар Асад е заявил готовност да организира президентски избори в Сирия, на които да участва, съобщи за агенция Новости руския депутат Александър Юшченко, който е част от руска парламентарна делегация в Дамаск.  Той е готов да организира избори с участието на всички политически сили, които искат Сирия да просперира, заяви Юшченко след среща със сирийския президент.

Друг депутат - Сергей Тавраилов каза за ТАСС, че Башар Асад е заявил пред руските парламентаристи, че ефективността на действията на руските въздушно-космически войски в Сирия е превишила очакванията на сирийската страна.
 
Башар Асад смята, че срещата му в Москва с президента Путин и точните удари на руската авиация са предизвикали коренна промяна в бойните действия в Сирия. Нещо повече - създадена е уникална възможност за извършване на икономически реформи и политическо урегулиране.

Според Асад елиминирането на терористичните групировки ще доведе до така жадуваното политическо решение на кризата в страната.  Асад също е абсолютно уверен в своите сили, ако се яви на президентски избори.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна