Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рома" излезе начело в Италия след успех над "Фиорентина"

"Рома" победи като гост "Фиорентина" и излезе начело в класирането
Снимка: БГНЕС

"Рома" излезе начело в класирането в италианското първенство, след като победи с 2:1 като гост "Фиорентина" в среща от деветия кръг на Серия А.
Римляните изместиха именно "виолетовите" от върха в класирането и вече имат актив от 20 точки, докато "Фиорентина" е с две по-малко на втора позиция.

Още в 6-та минута бившият футболист на домакините Мохамед Салах смълча препълнените трибуни на стадион "Артемио Франки" след попадение, дошло при асистенция на Миралем Пянич. В 35-та минута Жервиньо реализира второ попадение след пас на Алесандро Флоренци. Домакините опитаха да притиснат съперника си, но стигнаха само до почетен гол на Кума Бабакар в последните секунди на двубоя. Голмайсторът Мохамед Салах получи два жълти картона и беше отстранен от игра малко преди края на редовното време при четвъртия пореден успех на "вълците".

В друга среща от този кръг "Лацио" победи с 3:0 у дома "Торино". Босненецът Сенад Лулич откри головата сметка за "орлите" пет минути преди почивката с първото си попадение през сезона. В последните 20 минути на срещата бразилецът Фелипе Андерсон вкара още две попадения във вратата на гостите. Успехът гарантира на "Лацио" четвъртото място поне за момента, като активът на столичани е 18 точки. "Торино" е в средата на класирането с 14 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна