Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Волфсбург" взе дербито срещу "Байер" (Леверкузен) със спорен гол

"Волфсбург" победи "Байер" с 2:1 и излезе на 3-то място в Бундеслигата
Снимка: БГНЕС

Със спорен гол вицешампионът "Волфсбург" победи гостуващия "Байер" (Леверкузен) с 2:1 в мач от 11-ия кръг на германското футболно първенство. С успеха възпитаниците на Дитер Хекинг се изкачиха на трето място с 21 точки. Лидер е "Байерн" (Мюнхен) с 31 точки, а втори е "Борусия" (Дортмунд) с 26 точки.

Домакините поведоха след груба грешка на арбитрите. В 34-тата минута Андре Шурле подаде към намиращия се в няколкометрова засада Виейриня, но съдийски сигнал не последва и играта не беше спряна, а португалецът пусна към непокрития Никлас Бендтнер, който отблизо прати топката в мрежата за 1:0. Хавиер Ернандес заслужено изравни шест минути по-късно, след като засече подаване на Кристоф Крамер от дясно. Малко преди почивката Адмир Мехмеди пропусна отличен шанс да изведе "Байер" напред, след като се измъкна сам срещу Диего Беналио, но не успя да преодолее швейцарския си сънародник на вратата на "Волфсбург".

След почивката гостите отново бяха по-близо до гола, но Ернандес и Кириакос Пападопулос пропуснаха от добри ситуации. В 77-ата минута "Волфсбург" стигна до втори гол, а с това и до победата. Вратарят Бернд Лено успя само да избие шут от дистанция на Рикардо Родригес, топката отскочи към Бас Дост, който незабавно намери непокрития в пеналта Юлиан Дракслер и 22-годишният халф не пропусна отблизо.

Така домакините записаха трета поредна победа в Бундеслигата, а "Байер" допусна първо поражение след четири мача в първенството и вече е седми със 17 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна