Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Янков: Оставката на Горанов и Бъчварова не са достатъчни

Снимка: БГНЕС

БСП няма да подкрепи предложения от управляващите бюджет за догодина, заяви в предаването "Преди всички" Красимир Янков депутат от БСП и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Той  призова за оставка на премиера и правителството заради ескалацията на напрежението в МВР. Настоя за извънредни избори още догодина, тъй като кризата не е само в сектор "Сигурност":

Шест години след предишните протести на полицаите, от които пет години управлява Бойко Борисов, само камери са монтирани, за да се следи работата на патрулиращите полицаи. Не се сещам за друга придобивка.

Янков уточни, че ръководството на МВР не може да се справи:

В момента има хаос, изтичащ от ръководството. Постоянно променящи се задачи към служителите да се пази границата, да се предотвратяват безредици като в Гърмен и Орландовци. Полицаите трябва да работят с ненормирано работно време.

Това не е реформа. Условията на труд на полицаите са същите, каквито бяха преди шест години. Проблемът е с натрупване. Става въпрос за тежки условия на труд. Ненормираният работен труд се отразява дори на личния им живот, смята още Красимир Янков.

Според него дори оставката на Бъчварова и Горанов няма да са достатъчни.

Цялото интервю с Красимир Янков можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна