Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската хомеопатия отбелязва 20 години

Асоциацията на лекарите хомеопати в България празнува 20-годишен юбилей. Събитието ще се бъде отбелязано с конференция по хомеопатия, която ще се проведе събота и неделя.

Не е вярно, че за да се лекуваш чрез хомеопатия, трябва да вярваш в този метод. Има много пациенти, които идват с голямо недоверие и след това стават почитатели на метода, защото виждат в остри състояния и грипни епидемии много бързия ефект на хомеопатията, каза за “Хоризонт“ в предаването “Хоризонт за вас“ д-р Весела Попова.

В този сезон, когато отново започват грипните вируси, има много голямо значение това как ще започнем лечението на едно такова заболяване. Всяко общо заболяване аз наричам „малко прераждане“, защото това е тренировка на имунната система и хомеопатията е от огромно значение при такива заболявания.

Според д-р Попова броят на хората, които предпочитат хомеопатията като основен начин на лечение, става все по-голям.

Методът, по който действа хомеопатията, все още не е докрай изяснен, но става въпрос за действие на чисто енергийните системи в човешкото тяло.

Ние нямаме претенции да казваме, че лекуваме, но по принцип аз имам пациенти с ракови заболявания, които са на химиотерапия и лъчетерапия и като един допълнителен метод, който значително облекчава целия процес, през който преминават, реално има много големи възможности.

Всяка субстанция може да бъде хомеопатично лекарство. При хомеопатията начинът на приготвяне е важен, а не субстанцията като такава.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна