Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Справяне с бежанците - основен приоритет на новото правителство на Хърватия

Консервативната опозиция в Хърватия печели парламентарните избори

| обновено на 09.11.15 в 09:46
Томислав Карамарко
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Справянето с бежанската криза, ще бъде един от основните приоритети на новото хърватско правителство, отбелязват наблюдатели след проведените вчера парламентарни избори в страната.

По предварителни данни те се печелят от консервативната опозиция, която има по-твърда позиция по мигрантската криза за разлика от управляващата социалдемократическа партия.

Лидерът на ХДО Томислав Карамарко обяви победа на парламентарните избори в Хърватия в неделя. Хърватската държавна телевизия ХРТ излъчи пряко в ефир неговото обръщение от предизборния щаб на партията, предаде ТАСС:

Можем да кажем, че победихме на парламентарните избори. Тази победа е най-големият дар на всички наши победи. Тя ни поставя в позиция на отговорност за запазване на нашата страна, която се намира в тежко положение. Две трети от нашите граждани гласуваха за промяна.

В приоритет за властта трябва да бъде и икономическото възстановяване на страната след шест години на рецесия. Преговорите за формиране на правителство и управляваща коалиция се очаква да започнат до дни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна