Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане за Сидеров и Чуколов

| обновено на 12.11.15 в 12:10
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще поиска налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Двамата ще бъдат призовани и привлечени като обвиняеми.

Главният прокурор Сотир Цацаров, по чието искане вчера Народното събрание разреши двамата да бъдат задържани, обясни:

На първо място, ще бъдат спазени всички процесуални изисквания. На второ място разрешението за задържане по отношение на прокуратурата касае 72 часа или до 72, както казва законът. Дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, решава съдът. Но тя ще бъде претендирана от прокуратурата.

На народните представители са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първия тур на изборите. За това престъпление законът предвижда до 5 години затвор. 

На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на "Атака" извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от шест години лишаване от свобода.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна