Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелецът от Лясковец поиска да бъде оправдан по всички обвинения от съда във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

Окръжният съд във Велико Търново ще произнесе на 19 ноември присъдата по делото срещу Петко Петков от Лясковец, който поиска да бъде оправдан.

54-годишният мъж е подсъдим за умишлено убийство на Емил Шарков и опит за убийство на още петима антитерористи, участвали  в акция на МВР за задържане на Петков и изземане на незаконното му оръжие.

Прокуратурата пледира обвиняемият да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна при строг режим, докато четиримата му адвокати искат подсъдимият да бъде оправдан с мотив, че акцията на МВР в Лясковец е била незаконосъобразна и Петков е действал в условията на неизбежна отбрана.

В последната си дума пред съда Петко Петков поиска да бъде оправдан по всички обвинения и заяви,че не е убил Шарков, а че го е стрелял, за да защити себе си и своята майка.

Нямам никаква вина, защото бях нападнат без причина, допълни още обвиняемият, който счита, че вината трябва да бъде поета от ръководството на МВР, изпратило барети в дома му.

Съжалявам за всичко станало, защото най-потърпевши сме аз, майка ми и семейство Шаркови, както и едно дете, останало сирак, поясни още Петков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна