Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Съюза на българските музикални и танцови дейци настояват за нов директор на "Любомир Пипков"

От 23 години не е имало конкурс за директор на Националното музикално училище

От Съюза на българските музикални и танцови дейци настояват за незабавно обявяване на конкурс за директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. В декларация те заявяват, че такъв не е обявяван от 23 години и така министерството на културата нарушава Закона за закрила и развитие на културата.

Никой не отрича постиженията и приноса на директора за развитието на училището през тези години, отбелязваха подписалите декларацията. Галя Грозданова и Росица Бояджиева, като учители в гимназията и представители на Съюза на българските музикални и танцови дейци, отбелязаха, че с декларацията не се цели уронване на престижа на училището. Целим да спрат страхът, наказанията, заплахите, натискът, терорът, тормозът от страна на директора към преподавателите, уточниха те.

Подписалите декларацията се възмущават от недопустимото по думите им изказване на директора на училището Милка Митева на редовно заседание на Педагогическия съвет, а именно: Който смята да обжалва заповедта за диференцираното заплащане, кажете му да "духа супата".

Още по темата в репортажа на Станислава Пирчева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени