Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трио „Имаж” - пъстра палитра от звуци и въображение

БНР Новини
Снимка: trioimage.eu/en

В предаването „Български изпълнители” ще ви запознаем с прекрасните и талантливи млади хора от Клавирно трио „Имаж”. Тяхната история започва още в основното училище, където се запознават за първи път и след време разбирателството помежду им прераства в успешен творчески тандем. Освен силното приятелство и любовта към музиката, сплотява ги и стремежът към търсене на перфектната звукова картина. Гергана Гергова, Павлин Нешев и Томас Кауфман са музикантите, които стоят зад името „Имаж”. Ако човек се заслуша внимателно в изпълненията им, ще открие фантастичен свят, породен от вдъхновено въображение, репертоарни идеи и съвременен инструментализъм!
През 2014 година „Имаж” реализира световната звукозаписна премиера на три клавирни триа от аржентинския композитор Маурицио Кагел. Дебютният диск на състава предизвиква истинска сензация и е широко акламиран от редица авторитетни издания, а признанията не се ограничават само с положителни рецензии в медиите. През 2014 г. ансамбълът е отличен с престижната награда Ехо Класик и така имената на Гергана, Павлин и Томас се нареждат до тези на останалите лауреати на наградите Ехо като Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Ане-Софи Мутер, Диана Дамрау и Чечилия Бартоли.

В петък, от 23.00 часа по програма „Христо Ботев” ще може да се насладите премиерно на записи от новия комапктдиск на Трио „Имаж” с музика от немския композитор Ханс Зомер. Ще звучат още изпълнения от гостуванията им на фестивалите „Пиано Екстраваганца” и ММФ „Варненско лято”.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени