Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артисти и почитатели се срещат от 11 до 13 декември

Дни на тангото в София привличат български и чужестранни музиканти и танцьори

Тангото е тъжна мисъл, която се танцува, е казал аржентински поет

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Във връзка с предстоящия на 11 декември - Ден на тангото ви срещаме с Вера Тинкова и Иво Парушев, които тази година от 11 до 13 декември организират тридневен танго фестивал в Централния военен клуб.

Певци и танцьори, артисти, музиканти и диджеи от Аржентина, Уругвай, Германия, Гърция и БГ, разбира се – ще се вихрят 3 дни.
Сред световно известните изпълнители на столичната ни сцена ще излязат дуо "Ранас" от Аржентина, легендарният танго квартет "Силенсио", танцьорите Леандро Палу и Мария Циациани.

Организаторите са предвидили и семинари за различни нива, водени от гостуващи именити артисти. Кулминациите ще бъдат два танго бала (т.нар. гран милонги) с полунощно шоу на гостуващите известни танцови двойки и с участието на танго диджеи от Европа и Аржентина.

За магията, страстта и достъпността на жаркия танц, който често свързваме с паметната сцена от филма "Усещане за жена", както и за предстоящите концерти, танцови балове и чуждестранни учители и диджеи, които можем да срещнем в рамките на „Дни на тангото“ си говорим в "Джинджифил".

Чуйте, потопете се в магията на танго разказите ни и участвайте…

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна