Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карим Бензема бе отстранен от националния отбор на Франция

Карим Бензема
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистът на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема беше отстранен от националния отбор на Франция за участието му в скандала с шантажа на неговия съотборник Матийо Валбуена, изнудван заради запис в телефон със скандално съдържание. Новината беше съобщена от президента на Френската футболна федерация (ФФФ) Ноел Льо Гре.

"Бензема е изключен от националния отбор на Франция поне докато на делото за шантаж на Валбуена не бъде поставена точка. Това е наше колегиално решение и е взето от треньора ни Дидие Дешан", каза още Льо Гре.

Бензема се оказа в центъра на въпросния скандал, в който изнудвачи са искали пари от Валбуена, иначе биха публикували записа в социалните мрежи и сайтове за видеосподеляне. На върха на групата за изнудване се оказа, че стои Бензема, който в крайна сметка беше и задържан от полицията. На него също му бяха предявени обвинения за съучастие в шантажа, но е пуснат на свобода със статута на подследствен.

По-рано в медиите се появи информация, че Бензема се е признал за виновен в скандала, но тя не беше потвърдена официално.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна