Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Междузвездни войни 7" се очертава като монументален касов мастодонт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На големия екран излиза нов филм от култовата поредица „Междузвездни войни“. До дни почитателите на сагата ще се срещнат с епизод седем. Прогнозите започват от 1 милиард долара глобални приходи, каза за „Хоризонт“ кинокритикът Владислав Апостолов, който припомни, че засега най-касов филм за всички времена е „Аватар“ с 2,8 милиарда долара.

Това е най-най-най-очакваният масов комерсиален филм на десетилетието, каза още Апостолов преди премиерата на "Междузвездни войни 7":

Не можем да бъдем сигурни как ще се представи филмът на креативно ниво, но във финансово отношение ни предстои среща с монументален касов мастодонт. 

Според Апостолов излизането на филма на екран е предшествано от невероятно качествена маркетингова кампания, която е успяла да покачи градуса на вълнение сред феновете, без да разкрива сериозни детайли от сюжета.

В сагата се завръщат Хан Соло, иконичният, харизматичен образ на космическия трафикант, който всички обичаме от първите серии, изигран от Харисън Форд, както и принцеса Леа, разказа Апостолов.

Голямата въпросителна, по думите му, остава около героя Люк Скайуокър, за който е потвърдено, че се завръща, но трейлърите не са „издали“ неговата поява. В момента една от големите мистерии е как се завръща Люк Скайуокър и каква ще е неговата роля в тази реинкарнация на вселената на „Междузвездни войни“, отбеляза кинокритикът.

Той определи почитателите на киноепоса като чудовищна, наброяваща милиони фен база и подчерта, че новият филм от поредицата ще върне доверието на част от разочарованите:

Когато Джей Джей Ейбрамс, режисьорът вундеркинд, който възкреси друга ретрокосмическа опера - „Стар трек“, пое диригентската палка на „Междузвездни войни“, очакванията придобиха ново измерение.

Подробности за новото заглавие на култовата поредица - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна