Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Дойчев: Предоговаряне на коалиционното споразумение няма да има

Снимка: Дневник

Според анализатора Момчил Дойчев предоговаряне на коалиционното споразумение няма да има:

Възможно е Бойко Борисов да каже друго. Възможно е дори депутатите да бламират Бойко Борисов, но ми се струва, че такова предоговаряне няма да има. Просто трябва да се спазват сключените споразумения За съжаление, видяхме, че те не се спазиха и съдебната реформа не беше проведена в нейния необходим радикален вариант, който беше договорен през септември.

Реформаторският блок не се разцепи, а избра да бъде вътрешен коректив и критика отвътре на управлението. То се нуждае от един такъв вътрешен коректив, коментира още Момчил Дойчев и каза:

За мен е важно сега да се предприемат тези съдебни реформи, за които не е необходимо конституционно мнозинство. Те са много важни – устройството на съдебната власт, ограничаването на различни елементи, които действително пречат на реформата... Трябва да се види как точно реформаторите ще съумеят да прокарат тези промени, за които не е необходимо конституционно мнозинство.

Възможни са предсрочни парламентарни избори, инициирани от ГЕРБ. Почти половината от партиите в Народното събрание не са за проевропейско развитие на България, което пречи на прокарването на необходимите за страната реформи. Това каза още в предаването “Преди всички“ политическият анализатор Момчил Дойчев. Според него в съдебната система има воля за промяна и бъдещият правосъден министър може да бъде последовател на Христо Иванов.

Цялото интервю на Борислава Борисова с Момчил Дойчев можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна