Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" Мьонхенгладбах завърши годината с победа

"Борусия" завърши годината с успех над "Дармщад" с 3:2
Снимка: БГНЕС

"Борусия" Мьонхенгладбах завърши полусезона в Бундеслигата на 4-то място, след като макар и с 10 души се наложи с 3:2 над "Дармщад". Швейцарският национал Гранит Джака беше отстранен с червен картон в 38-та минута, но и с човек по-малко домакините стигнаха до успеха. "Зелено-черните" събраха 29 точки, като изостават на 3 от 3-ия "Херта", който се наложи над "Майнц".

Домакините, които влязоха в мача с три поредни поражения във всички турнири, бяха принудени и да изостават в резултата с 0:1, благодарение на гола на Марсел Хелер в 28-та минута, който пък се възползва от дълъг тъч, хвърлен от Сандро Вагнер. Десет минути по-късно Джака беше изгонен с директен червен картон, след като ритна за отмъщение Петер Ниймайер, санкциониран с жълт. Но минута преди края на първото полувреме Ларс Щиндъл изравни с нисък удар с левия крак по земята извън наказателното поле. Шест минути след началото на второто полувреме "Борусия" излезе напред в резултата след точон изпълнен свободен удар от норвежеца Хавард Нордтвайт, който прокара топката над човек от стената, който се наведе и излъга вратаря си. Защитникът Сандро Вагнер изравни за 2:2 в 67-та минута след центриране на Хелер, но домакините не се предадоха и стигнаха до успеха с гола на Оскар Венд в 86-та. Ларс Щиндъл изработи гола, след като се пребори в средата на терена и прати топката около точката за изпълнение на дузпа.

Това е девета победа под ръководството на треньора Андре Шуберт, който пое тима след пет поражения на старта при Люсиен Фавр. Новаците от "Дармщад" се смъкнаха на 13-то място, на 3 точки от зоната на изпадащите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени