Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фаворитите загубиха точки във френското първенство

"Бордо" измъкна точка срещу гостуващия "Олимпик" Марсилия
Снимка: БГНЕС

"Олимпик" Лион загуби с 1:2 от "Аячо" в мач от 19-ия кръг на френското първенство по футбол, с което футболистите на новака в Лига 1 си осигуриха място извън зоната на изпадащите на полусезона. "Аячо" е 12-ти и може да бъде изместен само от "Бордо". Докато "Аячо" се радва на успешен дебютен сезон в Лига 1, Лион може да премине през треньорска смяна по коледните празници. "Олимпик" загуби пети мач от последните си шест и Юбер Фурние е пред уволнение от президента Жан-Мишел Олас, който само преди няколко дни заяви пред медиите, че се колебае дали предприеме тази стъпка. Ръководителят на вицешампионите най-вероятно ще направи именно това в близките дни. Халфът Мохамед Ларби вкара голове в 32-та и 67-та минута за отбора на "Аячо", докато за Лион точен беше Клемен Грение 20 минути преди края. "Олимпик" остана на девето място в подреждането с аванс от едва 2 точки пред "Аячо".

"Олимпик" Марсилия спечели точка след 1:1 в гостуването си на "Бордо" в последен мач от 19-ия кръг на френското първенство по футбол. Марсилци ще посрещнат новата година на десето място в класирането на Лига 1, докато "Бордо" заема временно 14-то място. "Олимпик" не беше печелил в Бордо от 1977 година насам, като през това време загуби 30 пъти и завърши 11 мача наравно. И това не се промени в неделя вечер, въпреки че Алайшис Ромао засече с глава центриране от корнер на Абделазиз Барада в 55-та минута и даде аванс на гостите. "Бордо" обаче изравни само две минути по-късно, когато Вахби Хазри догони пас на Енцо Кривели и завърши атаката с гол за 1:1.

Лига 1 е едно от малкото европейски първенства, които изглеждат решени. "Пари Сен Жермен" е лидер с 19 точки аванс на върха, като за грандовете от Марсилия и Лион остава само да преследват квоти за Шампионската лига. На второ и трето място са "Монако" и "Анже".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна