Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Монева: "Музикант на годината" е много стойностна награда за мен

Ваня Монева и "Космически гласове"
Снимка: Михаела Аройо

Хоровата диригентка Ваня Монева - основател и ръководител на хор "Космически гласове" - получи най-много гласове от слушателите на БНР в националната анкета "Музикант на годината 2014" и стана поредният 24-ти носител на приза. Тя гостува в студиото на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на 5 януари, когато стартира новото допитване, което ще определи българския "Музикант на 2015 година".

2015 година бе много богата и щедра към мен и аз съм безкрайно благодарна. Защото първо получих едно изключително отличие от слушателите на "Алегро виваче", а това е за мен много стойностна награда, защото това са хората, към които ние сме насочили нашето изкуство и които всъщност следят какво прави българският музикант на сцената, сподели Ваня Монева.
Много устрем им в тая награда и аз пожелавам на всеки следващ носител да не спира устремът и полетът му към необятността на върховете на изкуството. Защото музиката е необятност и всяко нещо, което преодоляваме, всъщност е едно малко стъпало към големия и необятен простор, който е пред нас.

Цялото интервю с диригентката Ваня Монева и записи от церемонията "Музикант на годината 2014" в зала "България" чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени