Права за ползванеrc="//platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=598acd0de2587a0012539f76&product=inline-share-buttons">
Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паралелността, в която живеем

БНР Новини
Събитията от изминалата седмица в България  се движеха в някаква паралелна реалност.  Пребити и ограбени старци в дома им, посинено лице на възрастен мъж, направил забележка на младежи в градския транспорт, начало на новия сезон на парламентаристите, осъдената съдийка Владимира Янева за делото „Червеите“, отново дискусии за разговорите на двете каки, странни СМС-си до министър председателя и неговото появяване на заседание на  Висшия съдебен съвет, показно убийство на младеж във Враца, побоища в Галиче, доктор, който стреля по шумни хлапета,  срещи на Бойко Борисов със Сашо Дончев и  установяване, че проблемите от преди нова година с газовите доставки са просто една интрига и пак за убийството във Враца, младежите излизат на протест, а някаква съдийка нарича това „ недопустим обществен натиск“, някъде в цялата тази шумотевица БСП прави консултации за първия вот на  недоверия срещу правителството, Борисов поздравява опозицията за тази активност, Лютви Местан и Радан Кънев си говорят под ключ  повече от половин час за магистрала „Хемус“ и ветровете, които веят през политическата зима.
Министър Румяна Бъчварова е много ядосана  за нападките срещу МВР. А  иначе, като че ли се връщаме във времето на мутрите с поръчковите убийства. Две за по-малко от два дни. Биячите на Тодор от Враца са под домашен арест от вчера. Двамата примати, които гледах  по телевизията, обясняват как са помагали на момчето да не умре.  Аз си мислих, че са правили обратното. Младежите продължават да протестират.
А националистът Расате праща в болницата със счупен крак собственик на неудобни за него и  домашния му любимец други кучета.
В това време министър Захариева очаква обективен  мониторингов доклад  на ЕК за съдебната реформа у нас и не е чела писмото на Съюза на съдиите до същата …
Докато едните си пишат, а другите си говорят  жестоко беше пребит кандидат за общински съветник- журналистът от Поморие  Стоян Тончев, известен с плакатите си на които пробожда с меч октопод.
До тук с паралелността. Изводите оставам на вас…

И  още в днешното издание на "Мрежата":
- „Майн Кампф“ между „да се забрани“ и „да се изследва“. След 71 години за първи път в Германия бе отпечатана и придружена с коментари на историци и специалисти, книгата, която промени света. Подходящо ли е времето за нейното издаване? Разговор д-р на и. н. Николай Поппетров и с журналиста от радио „Дойче Веле“ Александър Андреев.
- Ескалиращата омраза и агресия. Езикът на нетърпимостта. Разговор в студиото със социалния психолог Антоанета Христова.
- България - прекият път за контрабанда на антики от ДАЕШ - лъжа или истина. Разговор с журналиста Милен Енчев.


Чуйте предаването от 16 януари 2016 г.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна