Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хюсеин Хафъзов: Избирателите на ДПС питат дали Ахмед Доган е олигарх

Хюсеин Хафъзов
Снимка: БГНЕС

Петимата депутати от ДПС, които след отстраняването на Лютви Местан от партията напуснаха парламентарната група на Движението, обявиха, че ще бъдат "принципна опозиция". Хюсеин Хафъзов обясни, че са готови да работят в сътрудничество само по теми и казуси, свързани с евроатлантическото партньорство и интереси на страната. Хафъзов атакува поведението на бившите си съпартийци, отрекли се от декларацията на Местан за сваления руски самолет. След среща с избирателите в страната Хафъзов обясни с какво впечатление е останал: 

Те няма как да споделят, че ако някой ни иска оставката, то са най-вече тези, които са наредени в листите след нас и най-вероятно ще влязат в парламента, ако ние се откажем. На много места е имало изказвания или въпроси от типа на: "Господа съпредседатели, отговорете само на един въпрос: олигарх ли е господин Доган, или не". Но все пак признаваме, че наистина част от структурите са лоялни все още на този етап към настоящото ръководство и то е разбираемо.

Хюсеин Хафъзов обясни, че гласът на избирателите е в друга посока:

Не одобряват това, което се случи с бившия председател, господин Местан, нито като начин, нито като повод.

Независимият депутат направи и следната прогноза за бъдещето на ДПС:

ДПС от тук насетне няма полезен ход. Компонентът "избирател – ДПС" от тук насетне е загубен за партията, каза Хюсеин Хафъзов. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна