Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спомени и щуротии в книгата "Ние сме КУ-КУ" по повод 26-годишнината на предаването

26 години след старта на студентското предаване „Ку-Ку” книга със заглавие „Ние сме КУ-КУ” вече е на пазара. Във вторник вечер ще е официалното й представяне в легендарния клуб „Яйцето” в Софийския университет в 18.00 ч. Книгата е пълна с емоции, спомени, щуротии и забавления, а създателите на „Ку-Ку“ споделят спомени и изреждат доказателства защо да си ку-ку е титла.

В изданието са събрани спомените на придобили популярност през годините имена. Сред тях са Мадлен и Нидал Алгафари, Август Попов, Бойко Василев, Васил Василев-Зуека, Влади Въргала, Евтим Милошев, Камен Воденичаров, Любен Дилов-син, Милен Цветков, Петър Курумбашев.

Съставителят на книгата "Ние сме КУ-КУ" Георги Крумов разказа за предаването „Хоризонт до обед“ на „Хоризонт“:

Когато станаха 25 години от „Ку-Ку“, се позамислих над това колко време е изминало и миналото лято успях да събера едни колеги от предаването. Обсъдихме идеята ми за това да направим една книга, защото това са хора с изключително много опит, а именно Мадлен и Нидал Алгафари, Жени Костадинова и Юли Кушев, Радо Чолаков. Говорейки си на тема „Ку-Ку“ се оказа, че тази наша среща беше последвана от още няколко срещи. Събрахме достатъчно много текстове за книга. Убедих се, че този четвърт век е направил така, че всеки има собствена история за това предаване.

Ужасно много ми се иска хората да се усмихват, като четат тази книга. Усмивките бяха неразделна част от всичко, което „Ку-Ку“ произвеждаше преди години.

Целия разговор чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна