Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светла Иванова: Никога не е късно да сбъднеш мечтите си

БНР Новини
1
Снимка: Светла Иванова/ личен архив
Популярна певица, писателка, актриса и квалифициран йога инструктор, Светла Иванова е една от българките, стъпила първо на сцената на конкурс за красота и като модел. Певицата разкрива един по един всичките си таланти – музикален, артистичен, литературен, винаги се е увличала от много неща. От малка се занимава с балет и джаз, модерни и народни танци, завършва школа за модели и печели няколко конкурса. Била е като тийнейджърка за кратко сервитьорка, танцьорка, готвачка, манекенка, шивачка, като от всяка една професия си е тръгнала с достойнство и е научила по нещо. 

Светла Иванова води и журналистическа рубрика „Глас“ в столичен всекидневник. 

Добива известност още с първата си песен „Всичко е любов”, като следва поредица от хитове, сред които „Взрив от ритъм”, „Сладка отрова”, „Любов и кафе”, "Не казвай Не!", Mr. DJ, и други.

СнимкаСветла Иванова е сред най-популярните имена в съвременната поп и денс музика - пробила е на международната сцена, като е една от най-слушаните български изпълнителки по MTV и музикалния канал VIVA. Изявите на музикалната сцена не са достатъчни за творческата натура на Светла и тя се впуска смело и в писателското поприще. Трилогията, която издава, се радва на изключителен читателски интерес. Романите й "Забранено до 18!","Вихра и водка" и "Светът в краката й" се появяват, докато е бременна и има време да се отдаде на любовта си към писането.

Вече 20 години Светла Иванова се занимава с йога и е сертифициран инструктор към Нов български университет. Йогата й помага да тренира и да си почива, докато води курсовете. В момента работи върху поредица от детски книжки с „активни” приказки, свързани с йога за деца в предучилищна възраст. Тя признава в „Кой кой е“, че е далеч от йогата, като начин на живот, но съчетава упражненията на йога с пилатес и фитнес, което е близко до разбирането на съвременната жена за физическа активност. Музиката и предучилищната педагогика й помагат в подхода към децата и практиките в детските курсове по йога. „Йога за родители и деца”, „Йога за бъдещи майки”, „Майка и бебе” и „Йога след възстановяване след раждане” – това са само част от проектите, които е реализира Светла Иванова.

СнимкаПродуцент и предучилищен педагог, тази харизматична и всестранно надарена българка се интересува от музикотерапия и творческо писане. Светла Иванова има звездна кариера, която е мечта за хиляди млади българки, но в живота си тя е земна, лъчезарна и креативна. Тя често краси кориците на най-престижните издания. Животът й е на показ, но докато на сцената тя се превъплъщава в много роли, то в реалността е само една – креативна млада жена, влюбена в семейството, децата си и това, което върши. Светла Иванова има стабилно и щастливо семейство и е живото доказателство, че когато имаш воля и желание личният, семейният и професионалният живот могат да се допълват.

Светла Иванова е красноречив пример, че красивата жена може да бъде и интелигентна, и предприемчива, и много успешна както в професионалния, така и в личния си живот - в това можете да се убедите от интервюто й по Радио София в предаването „Кой кой е“.

Приятно слушане.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени