Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на 1/4-финал в Акапулко

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на тенис турнира в Акапулко
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира на четвъртфиналите в турнира по тенис в Акапулко, който е с награден фонд от над 1 милион щатски долара, след като победи американеца Доналд Йънг с 6:3 и 6:4. Следващият съперник на Димитров е австриецът Доминик Тийм, който отстрани руснака Дмитрий Турсунов с 6:7, 6:3 и 6:4.

Григор Димитров имаше затруднения срещу Доналд Йънг в първия сет, но българинът игра концентрирано на собствен сервис, не допусна пробив при пет шанса за американеца и в крайна сметка спечели подаването на съперника в осмия гейм. Димитров, поставен под номер 7 в схемата, започна и втория сет с пробив, който защити на собствено подаване, но Йънг изравни моментално резултата до 2:2. Българинът обаче отново проби сервиса на своя съперник и този път не допусна грешка, за да спечели мача.

С победата си над Доналд Йънг Димитров си осигури 37 хиляди и 500 долара от наградния фонд и 90 точки за ранглистата на АТП. Българинът до момента няма мачове срещу 22-годишния австриец, който има четири титли в кариерата си и заема 15-о място в световната ранглиста.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени