Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" Дортмунд с късен обрат срещу 10 от "Хофенхайм"

"Борусия" обърна "Хофенхайм" с 3 гола в последните 10 минути
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" Дортмунд се спаси с късен обрат срещу предпоследния в Бундеслигата "Хофенхайм", но за 10 минути стигна от 0:1 до 3:1 и остана единствен преследвач на "Байерн" на върха в класирането. Така разликата между двата отбора отново беше възстановена на 8 точки, а гостите улесниха Дортмунд, тъй като останаха с човек по-малко на терена.

Себастиан Руди вкара за гостите от Хофенхайм в 25-ата минута на 26-ия си рожден ден, но си изкара и червен картон в 58-ата минута. И гостите удържаха преднината си от един гол до 81-вата минута, когато само в рамките на 10 паднаха три попадения, дело на Хенрих Мхитарян, Адриан Рамос и Пиер-Емерик Обамеянг. "Хофенхайм", който миналата седмица с победата си над "Майнц" сложи край на серията от пет поредни поражения, започна доста уверено и в Дортмунд. Кевин Воланд стреля от 25 метра, вратарят Роман Бюрке отби, но право в краката на Руди, който довкара за 0:1. В началото на второто полувреме в игра се появи и Илкай Гюндоган, който уцели страничната греда, а малко след това Руди направи тактически фаул срещу Обамеянг, въпреки че двама защитници щяха да го блокират. Но съдията му извади червен картон, който се отрази на поведението на двата отбора. Логично Мхитарян вкара с удар от ъгъла на наказателното поле за 1:1 в 81-вата минута, а пет по-късно Рамос изведе своите напред след центриране на Лукаш Пишчек.

В друга среща от кръга "Майнц" се наложи с 3:1 над "Байер" Леверкузен и се изкачи на 5-о място, но има равен брой точки с "Борусия" Мьонхенгладбах. Начело е "Байерн" с 62 точки, пред "Борусия" Дортмунд с 54, "Херта" е с 39. "Леверкузен" гостува без наказания си треньор Роджър Шмид и трябваше рано-рано да понесе два бързи удара. Юнус Мали откри резултата, след като излезе сам срещу вратаря Лено и копна топката над главата му. Джон Кордоба удвои в 32-рата с топовен изстрел от 22 метра. Опитите на гостите да се върнат в мача бяха попарени в 58-ата минута, когато Тино Йедвай игра с ръка и съдията даде дузпа, реализирана от Мали за 3:0. Хавиер Ернандес върна едно попадение в 65-ата за 3:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени