Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" мина и през "Интер"

Алваро Мората вкара втория гол при победата на "Ювентус" над "Интер"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си "Ювентус" мина и през "Интер", като го победи с 2:0 в традиционната класика на италианския футбол. Така "Старата госпожа" има преднина отново от 4 точки на върха пред "Наполи", след като събра 61. "Интер" е на 5-о място с 48. Тази вечер обаче предстои изключително вълнуващ мач, който може да даде доста отговори в челото. "Фиорентина" посреща "Наполи" от 22 часа.

Под непрестанния дъжд в Торино миналогодишните финалисти в Шампионската лига пропуснаха доста шансове преди почивката, но 2 минути след началото на второто полувреме Леонардо Бонучи откри резултата. Резервата Алваро Мората осигури победата с точно изпълнена дузпа в 84-тата минута. Бонучи се разписа с красиво воле от няколко метра, след като Данило Д'Амброзио не успя да изчисти топката както трябва при изпълнение на фаул от Пауло Дибала. Още от самото начало "Ювентус" заложи на здрава преса и атакуваше топката още в половината на "Интер", което даде резултат и нерадзурите дадоха инициативата. Бившият футболист на "Интер" Ернанеш натресе горната греда от далечно разстояние, удар на Дибала беше блокиран, а още в 9-ата минута и Марио Манджукич не попадна в целта.

Нов удар на Ернанеш трябваше да бъде спасяван с една ръка от вратаря Ханданович, както и удар с глава на Манджукич от центъра на наказателното поле. В 31-вата минута аржентинецът Мауро Икарди съзсдаде за първи път напрежение за Джанлуиджи Буфон, макар опасността да бе неутрализирана. Първата реална намеса на Буфон беше при изстрела на Адем Ляич от фаул, като топката се отби в гърба на Миранда и го подлъга. Също така резервата Едер му създаде проблеми в добавеното време, но ветеранът не трепна за пореден път.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна