Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа загуба за "Пари Сен Жермен" във Франция

"Олимпик" Лион нанесе първа загуба на "Пари Сен Жермен" от 36 мача насам във френското първенство
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Олимпик" Лион сложи край на серията на "Пари Сен Жермен" от 36 поредни мача без загуба във френското първенство, след като го победи в мач от 28-ия кръг с 2:1. Въпреки поражението парижани нямат никакви основания за притеснение, тъй като имат преднина от 23 точки пред втория "Монако". "Лион" обаче събра 42 точки и скочи от 7-о на 3-то място, което дава право на участие в Шампионската лига.

Домакините бяха неудържими преди почивката, когато вкараха и два гола. Максуел Карне откри резултата в 13-ата минута, а в 47-ата на първото полувреме Сержи Дарде направи отличен самостоятелен пробив и вкара за 2:0. Гостите опитаха да върнат инициативата и в началото на второто полувреме Лукас Моура намали на 1:2 с технично изпълнение, но тимът им претърпя първа загуба от март 2015 година насам.

Александър Лаказет беше в основата на първия гол, след като даде отлична асистенция на Карне. Той пое топката извън наказателното поле и със страховит изстрел я вкара в долния ъгъл. Лаказет и Дарде тестваха вратаря Кевин Трап след гола, а след това Тиаго Мота от гостите щастливо се отърва само с жълт картон заради грубиянското си влизане в краката на Джордан Фери в средата на терена. Удар на Рашид Гезал също беше спасен от Трап, а след това Фери и Лаказет си размениха пасове, но отново вратарят спаси последвалия удар на Лаказет. Гостите от столицата, които играха без Анхел ди Мария и Марко Верати, вдигнаха поглед към вратата на Антони Лопеш едва в края на първото полувреме. Но той се справи с удар на Златан Ибрахимович, а след това ситуация на Тиаго Мота спряна със засада.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна