Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг и "Мерцедес" с най-добро време на тестовете в Барселона

Нико Розберг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нико Розберг показа на широката публика пълния потенциал на състезателния автомобил на "Мерцедес" за първи път през годината, след като постави най-добро време за обиколка по време на финалния предсезонен тест в Барселона.

Шампионите са лидери в чарта за първи път през 2016 година, а в края на деня германецът дори не използваше гумите с мека смес за по-голямо ускорение.

Розберг завъртя най-добрия си тур в Каталуня с време 1:23.022 минути с меките гуми и беше с две десети по-бърз от Валтери Ботас, който беше с "ултра софт" на захранвания от "Мерцедес" болид на "Уилямс". Фернандо Алонсо завърши трети с "Макларън", финиширайки с 1.7 секунди по-лошо време от победителя. Кими Райконен беше четвърти с 1:24.836 минути, а Макс Ферстапен с "Торо Росо" завъртя най-много обиколки - 144.

Болидът на "Мерцедес" се задържа най-дълго време на пистата през миналата седмица, но отборът се фокусира върху постигането на баланс и подобряването на системите. Така беше спазено и обещанието на тима втората порция от тренировките да премине при тестове за скорост.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени