Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" (Мюнхен) с изненадваща загуба в Бундеслигата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът "Байерн" (Мюнхен) допусна изненадваща домакинска загуба с 1:2 от "Майнц" в мач от 24-ия кръг на германското футболно първенство. Под погледа на освободения от затвора в началото на седмицата бивш президент на клуба Ули Хьонес баварците прекъснаха перфектната си серия на "Алианц Арена" от 11 поредни победи през сезона. Възпитаниците на Пеп Гуардиола все пак остават на върха с 62 точки, но вече имат аванс от само 5 точки пред втория "Борусия" (Дортмунд), на който ще гостуват в шампионата в събота. Гуардиола даде почивка на някои от основните си футболисти, но играта на "Байерн" не вървеше, въпреки че домакините владееха значително повече топката.

"Майнц" поведе в 26-ата минута, когато Хайро Самперио засече от десетина метра подаване в пеналта на Джулио Донати от дясно. След почивката на терена за баварците се появиха Томас Мюлер и Дъглас Коста и домакините изравниха в 64-ата минута и Ариен Робен изравни с шут от 25 метра в 64-ата минута с първия си гол в Бундеслигата от 7 ноември насам. "Байерн" натисна в търсене на обрата, но в 86-ата минута при контраатака Юлиан Баумгартлингер намери на границата на наказателното поле Джон Кордоба и колумбиецът прати топката в мрежата на домакините. Така "Байерн" допусна второ поражение в кампанията, а за последно отборът беше победен в Мьонхенгладбах на 5 декември.

"Борусия" (Дортмунд) запази надеждите си за титла след 2:0 на терена на "Дармщад". Адриан Рамос откри с глава в 38-ата минута след центриране от фаул на Гонсало Кастро, а осем минути след почивката Ерик Дурм отблизо засече ново хубаво подаване в пеналта на Кастро.

"Херта" остана трети с 42 точки след 2:0 над гостуващия "Айнтрахт" (Франкфурт). Мичел Вайзер изведе столичани напред в 63-ата минута, а около четвърт час преди края Саломон Калу оформи успеха с 12-ия си гол за сезона в шампионата. "Айнтрахт" записа шести пореден мач без победа в Бундеслигата и се смъкна на 16-ото място с 23 точки.  

"Вердер" (Бремен) се измъкна от зоната на изпадащите след убедителен успех с 4:1 като гост на "Байер" (Леверкузен). Клаудио Писаро реализира хеттрик след почивката, а възпитаниците на Виктор Скрипник събраха 24 точки и вече заемат спасителната 15-а позиция.

Предпоследният "Хофенхайм" също записа ценна победа в борбата за оцеляване след 2:1 над гостуващия "Аугсбург". Марк Ут вкара решаващия гол в 81-ата минута, а домакините вече имат 21 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна