Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” открива „София филм фест”

БНР Новини
Иглика Трифонова
Снимка: БГНЕС

Най-новият филм на режисьорката Иглика Трифонова ще има премиера на 10 март, на официалното откриване на „София филм фест” в НДК.
Лентата е проект от „София Мийтингс”, който донесе на авторите си успех още през 2011 година – тогава спечели наградата ScriptEast на името на Кшищоф Кешловски, в рамките на кинофестивала в Кан.
„Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” събира на снимачната площадка една от най-забележителните съвременни френски актриси Ромен Боранже, откритието на Бергман – Самуел Фрьолер, македонската актриса Лабина Митевска, Нермина Лукач, Изудин Байрович и българските актьори Ованес Торосян и Красимир Доков. Оператор е Рали Ралчев, композитор – Теодосий Спасов. Продуцент е Росица Вълканова, с която Иглика Трифонова работи във филмите си „Писмо до Америка” и „Разследване”.
Сюжетът е действителен казус от трибунала в Хага - разказва Иглика Трифонова. – История за едно съвременно жертвоприношение, защото до ден-днешен цивилизацията съществува по този начин. Възможно е един човек да бъде принесен в жертва в името на големите идеали, голямото право. Това е история за малкия човек в центъра на мащабните политически събития и водовъртежи, а също така и за трудния и мъчителен път на Балканите към Запада.
Режисьорката гостува на „Артефир”.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна