Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов: Борим се с вятърни мелници, но заради децата няма да спрем

Богдан Николов: Борим се с вятърни мелници, но заради децата няма да спрем
Снимка: БГНЕС

Въпреки финансовите си  проблеми през 2016 Българската федерация по мотоциклетизъм има намерение да проведе 10 кръга национален шампионат по мотокрос и още 5 кръга на писта и по супермото, това обяви след края на днешното Общо събрание президентът на организацията Богдан Николов.  На форумът беше отчетена дейността на федерацията за миналата година, беше приет доклада на контролния съвет, както и календара за 2016 година.

Пред Кръстина Иванова Николов съобщи още, че и тази година централата ни е получила кредит на доверие от Европейския мотоциклетен съюз, което означава, че страната ни ще приеме и състезания от шампионата на Стария континент.

То е ясно, че вече сме подразделение на катарската федерация. Тримата българи, които участват в световния шампионат са с катарски лиценз вече втора година. Нещата не са се променили. Продължаваме да се борим с вятърни мелници, но не можем да спрем, тъй като ми е съвестно. Тези малки деца, които влизат, за новия сезон при най-малките има 10 нови пилоти между 7 и 8 години, заради тях не трябва да спираме, заяви Богдан Николов специално за предаването "На финала".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна