Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влади Гюров: Надяваме се да съберем повече средства, за да сбъднем мечтите и на други хора


"Където има воля, има и път" - с тези думи на алпиниста Христо Проданов започва документалният 38-минутен филм "Завръщането към Мусала". Той разказва за силата на една мечта, която обединява хората и смирява стихиите.

Главен герой във филма е 34-годишният Влади Гюров, който след травма остава обездвижен от гърдите надолу. Благодарение на приятелите си и въпреки инвалидната количка, с която се придвижва вече 15 години, на 8-и март той се изкачи на най-високия връх на Балканите - Мусала.

Изкачването имаше и благотворителна кауза. Организаторите се надяват да съберат повече средства, за да могат да помогнат на повече хора в ситуацията на Влади Гюров - да практикуват спортове, адаптирани специално за тях и да сбъдват мечтите си.

Искрено се надяваме всички тези хора, които благодарение на медиите, се докоснаха до нашето преживяване, да усетят доколко зареждащо е цялото това нещо за някой, който не може физически да го реализира. Наистина ми се иска тази кампания да стимулира хората да посетят нашия сайт, където има публикувана банкова сметка и да дарят средства, които в последствие ние да използваме и да сбъднем мечтите и на други хора, каза в предаването "Хоризонт до обед" Влади Гюров.

Снимки, видео и сметката, в която се събират средства, са публикувани в страницата Musalla Peak 2016 – mission possible or not? в социалната мрежа Фейсбук.

Разговорът с Влади Гюров можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна