Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълчанието на институциите по казуса с тютюневия склад в Пловдив

| обновено на 17.03.16 в 11:34
Снимка: БГНЕС


Мълчанието на институциите по казуса с тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8 в Пловдив е проява на някаква слабост, дори нефелност, каза в „Хоризонт до обед“ Иво Дернев, един от създателите и главен редактор на сайта „Под Тепето“ :

Очевидно никой не иска да поеме отговорност, очевидно е по-лесно за институциите да си прехвърлят топката, а не да търсят решение, което пък мотивира хората  - когато институциите ги няма, гражданите са тук.

Община Пловдив е била уведомена, че тютюневият склад, на чието място е предвидено да се изгражда хотел, притежава статут на културна ценност и се намира в защитена територия, и всички проектни намеси подлежат на съгласуване по реда на Закона за културното наследство. Администрацията обаче отрича да има документи с такава категоричност.

Дернев изрази надежда, че случващото се ще провокира някакви действия от страна на администрация, прокуратура да се съблюдават по-изкъсо тези процеси, които се отнасят до културно – историческото ни наследство. В звуковите файлове можете да чуете интервю с Иво Дернев, както и репортаж на кореспондентът ни в Пловдив Кремена Данева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени