Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С. Тодорова: СБЖ има желание гласът на журналистическата общност да бъде чут

Снимка: Кирчо Стоичков

По време на дискусията, организирана от Комисията за медии и култура към Народното събрание, бяха поканени много от настоящите и бившите ръководители на много медии, за да изразят мнение по три точки – дали идеята за обединяване на БНР и БНТ е приемлива, да се помисли и дискутира каква е позицията за обединението на СЕМ и КРС, както и да се помисли по какъв начин и как може да се регулира интернет пространството. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Нещо повече“ Снежана Тодорова, председател на Съюза на българските журналисти, която поясни, че в петък от 10 часа СБЖ организира отворена дискусия в своята сграда по същите три точки, като подчерта, че:
Съюзът на българските журналисти има желание гласът на журналистическата общност да бъде чут.


Темата на дискусията ще бъде "Регулация и саморегулация на медиите. Гледната точка на СБЖ по повод дискусията в парламента“, като по време на събеседването ще бъдат обсъдени и намеренията за прокарване на Закон за медиите и промените в Закона за радио и телевизия.

Поканили сме всички - не само ръководствата на обществените медии, но и Комисията за медии и култура, СЕМ, КРС и други медийни организации. Засегяа имаме усилен интерес и заявено желание за участие единствено и само от посланици на редица европейски страни като Гърция, Белгия и Ирландия, допълни Тодорова.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна