Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров: Хората в Брюксел ги е страх

Петър Петров: Хората в Брюксел ги е страх
Снимка: Личен архив

Аз живея на 30 минути от Брюксел. Почти всеки ден минавам покрай летището. Положението е много сериозно. Хората живеят в страх, защото не знаят какво ще стане. Има слухове, че са се опитали да гръмнат някакъв завод и половин Белгия е щяла да се изтрие от картата. По време на атентатите си бях вкъщи и не знаех нищо.Същият ден трябваше да взема един приятел от Шарлероа. Когато пристигнах там, вече проверяваха всички коли. Мисля, че тези мерки трябваше да бъдат взети по-рано, така най-добрият ни състезател по мотокрос Петър Петров, който живее в Белгия, коментира ситуацията след атентатите в Брюксел.

В неделя и понеделник пилотът от Севлиево ще вземе участие в третия кръг от Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2. Домакин на надпреварата ще трасето „Валкенсвард в Холандия.

Направихме нужните тестове и всичко върви нормално в момента. Трасето ми е познато, всяка година там има кръг от световния шампионат. Трасето като цяло е пясък, но не много дълбок. Трасето ми допада, но до момента там не съм правил някакъв добър резултат и се надявам тази година това да се промени, допълни Петров по повод участието си в предстоящия трети кръг от шампионата на планетата в Холандия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна