Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Доказано добрите книги" е класация за надживели времето си заглавия

Снимка: БГНЕС

"Доказано добрите книги" класират тези заглавия, на които хората сами са се спрели. Това са книги, надживели времето си, предават се от ръка на ръка, интересът към тях не стихва, книги, за които хората си дават парите, затова си позволихме да направим такава селекция. Това обясни пред "Хоризонт" Людмила Еленкова, книжар и водещ в онлайн радио „Хеликон“.

Сред четивата в "Доказано добрите книги" попадат книги от различни жанрове, уточни Еленкова:

Целта на тази класация е да внушим на хората, че вечните книги остават. Че извън ровенето из кашоните със стари книги и антиквариатите книжарницата е мястото, където могат да бъдат намерени, прочетени и препоръчани тези надживели времето си издания.

Художествената литература е абсолютно отражение на пролетта - начело излизат четива, залагащи на скандала, блясъка и еротичната визия, отбеляза още Людмила Еленкова относно традиционната редовна класация на "Хеликон".

"Али безсмъртния" на Александър Урумов като ново издание скочи веднага в нашата класация, разказа още Еленкова. Това е четиво, написано по действителен случай - за иранец с богата военна лична биография, безмилостен изпълнител на поръчки на подземния свят, който лежи в затвора и изживява личния си катарзис.

"Уличен продавач на боза" е друг роман от класацията на "Хеликон" - това е образ, през чиито очи преминава животът на Истанбул от 1969 до 2012 година, посочи Еленкова.

Подробности за класацията - в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна