Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Логичните абсурди

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Да кажа, че България е уникална държава, то е равносилно на това, да кажа, че водата е мокра, че въздухът е прозрачен или че диамантът е скъпоценен камък.
Впрочем, може би по-точната дума е не „уникална”, а „абсурдна”.
Университет. Български. И ще организира университетът курсове за ограмотяване на студентите си. Момент, чакайте малко! Ако ставаше дума за ограмотяване на населяващите някое циганско, пардон - ромско гето, да - нормално е, но да ограмотяваш хора, които имат диплома за средно образование, които са издържали и матуритетните изпити, и кандидат-студентските… Извинете, но не е нормално! Искам да кажа, че не е нормално някой да е хем студент, хем неграмотен!
Абсурдно е, нали?
Македония ни била дала карти с мигрантски маршрути, които минават и през България. Похвално за Македония! Събудило се е у комшиите братското чувство, спомнили са си, че сме от един корен и са решили да ни направят този малък подарък. Ние, разбира се, сме им благодарни за подаръка. Пита се обаче, защо нашата държава трябва да разчита на такива подаръци? Тя няма ли си разузнаване, няма ли си анализатори, които да й обяснят, че е логично след като македонците си затапиха границата, мигрантските потоци да се насочат към Албания и към нас?
Пак абсурдно, нали?



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна