Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Мосак:

"Мосак Фонсека" не възнамерява да променя принципите на работата си

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Панамската юридическа фирма "Мосак Фонсека" не възнамерява да променя принципите на работата си, обясни един от основателите ѝ Юрген Мосак в интервю за американския в. "Уолстрийт джърнъл". По думите му, помагайки да се създават офшорни компании, фирмата не е направила нищо незаконно.

Аржентинската прокуратура същевременно започна разследване срещу президента Маурисио Макри, чието име фигурира в "Панамските документи", дали е пропуснал да попълни правилно задължителната си имуществена декларация, предаде Франс прес. 

Руският президент Владимир Путин пък отхвърли обвиненията в корупция във връзка с аферата, като подчерта, че  приятелят му, музикантът Сергей Ролдугин, който беше споменат като притежател на големи суми в офшорни фирми, не е направил нищо нередно.

По-рано през деня германският вестник "Зюддойче Цайтунг", който пръв получи данните по т.нар. афера "Панамски документи", обяви, че няма да публикува всичко. Според изданието над 11-те милиона файла няма да бъдат предоставени на обществото или службите на изпълнителната власт.

Междувременно въпросът за аферата ще бъде обсъждан в германския Бундестаг. Последствията от публикуването на документите ще бъдат дискутирани от депутатите следващата седмица.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна