Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байер" (Леверкузен) с ценна победа над "Кьолн" в Германия

"Байер" (Леверкузен)-"Кьолн"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Байер" (Леверкузен) победи домакина "Кьолн" с 2:0 в последен мач от 29-ия кръг на германското футболно първенство. Възпитаниците на Роджър Шмид записаха четвърти пореден успех в Бундеслигата и с 48 точки се изкачиха на четвъртото място, само на точка зад третия "Херта". Лидер е "Байерн" (Мюнхен) със 75 точки, а втори е "Борусия" (Дортмунд) с 68 точки.

Юлиан Бранд отбеляза първия гол на "Райн Енерги Щадион" в 39-ата минута след асистенция в наказателното поле на Карим Белараби. Хавиер Ернандес удвои минута преди почивката. Бранд центрира от ляво в наказателното поле, Белараби отклони към Ернандес и мексиканецът отблизо не пропусна. В 59-ата минута домакините пропуснаха най-доброто си положение. Зимон Цолер стреля с глава отблизо, но Бернд Лено успя да избие в гредата.

Двама отбора завършиха мача с по 10 души след червени картони в самия край. Първо Вендел от гостите получи втори жълт картон и беше отстранен в шестата минута на добавеното време след фаул в гръб срещу Филип Младенович. Секунди по-късно Леонардо Битенкурт от домакините беше изгонен с директен червен картон за брутално влизане в краката на Адмир Мехмеди.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна