Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн конкурсът "Моята любима книга" е на финалната права

В досегашния етап на конкурса „Моята любима книга“ 7523 души са гласували за 440 книги, като 140 от заглавията са добавени от читателите към първоначално предложения списък. Това обяви в предаването "Хоризонт до обед" Стефка Ангелова от портала "Всичко за книгите". Започна финалният етап на конкурса, финалното гласуване върви много интензивно и приключва на 18 април в полунощ, съобщи още тя.

Гласуването до момента бе по категории, като читателите можеха да избират любими заглавия в 6 категории. Така е бил оформен финалният списък от 18 заглавия, по три от всяка категория. Тези финални заглавия започват окончателната надпревара на чисто и без досега подадените гласове. Пет са българските заглавия сред финалистите. 

Името продава, но наред с това виждаме и дебюти, при това български, което радва българския литературен контекст  – така Ангелова отговори на въпроса има ли изненади сред 18-те финалисти.

Жанровете са добре разпределени и дават ясни профили на съответните книги къде принадлежат, посочи проф. Владимир Трендафилов. Голямата идея е конкурсът да даде на читателите познания и за други жанрове и те да разширят своите предпочитания, подчерта Стефка Ангелова.

Двете мнения по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна