Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" громи в градското дерби

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ливърпул" победи с 4:0 "Евертън" в градското дерби в отложен мач от 27-ия кръг на футболното първенство на Англия. "Червените" поведоха след попадение на Дивок Ориги в 43-тата минута. Белгийският нападател се възползва от центриране на Джеймс Милнър и след удар с глава откри резултата. В даденото от съдията продължение на първото полувреме Милнър асистира на Мамаду Сако, който удвои преднината на домакините.

В началото на второто полувреме защитникът на "карамелите" Рамиро Мори получи червен картон за грубо нарушение срещу Ориги. Белгиецът получи контузия и беше заменен от Даниел Стъридж. Именно Стъридж направи 3:0 в 61-вата минута след подаване на Лукаш Лейва. Филипе Коутиньо също се разписа след далечен удар в 76-ата минута. Така "червените" записаха 11-и пореден мач без загуба срещу градския си съперник.

Всяко дерби е голям мач за всеки в клуба. Постигнахме страхотна победа, каза Милнър след двубоя. Това е катастрофа, каза мениджърът на "Евертън" Роберто Мартинес след мача, в който неговите възпитаници допуснаха "Ливърпул" да отправи 37 удара към тяхната врата.

"Ливърпул" е на седмо място в класирането на Висшата лига с 54 точки, а "Евертън" заема 11-а позиция с 41 точки.

В другите два мача "Манчестър Юнайтед" победи "Кристал Палас" с 2:0, а "Уест Хям" се наложи с 3:1 на "Уотфорд". "Червените дяволи" са на пето място в класирането с 59 точки, само на две зад третия "Манчестър Сити" и на една зад четвъртия "Арсенал", който има мач по-малко. "Уест Хем" е шести с 56 точки.
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна