Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Причините за смъртта на Принс ще установяват експерти

Принс
Снимка: БГНЕС

За днес е насрочена аутопсията на Принс, който почина вчера в имението си, предаде Асошиейтед прес. Тя трябва да установи причините за смъртта на звездата. Принс беше открит безжизнен в асансьор в звукозаписното си студио, което се намира в имението му Пейсли парк в щата Минесота. Усилията на лекарите да го съживят не дадоха резултат.

Според сайта Ти ем зет, специализирал се в разпространение на конфиденциална информация за звездите, Принс е потърсил лекарска помощ шест дни преди смъртта си заради прекомерна доза наркотици. Сайтът се позовава на няколко източника.

Принс има седем награди „Грами“, един „Оскар“, един „Златен глобус“, 39 студийни албума. Общият тираж на продадените негови албуми е 100 000 милиона екземпляра.

Музикантите в цял свят скърбят за Принс. Сред тях е Стиви Уондър, който заяви, че починалият вчера музикант е имал голямо влияние. В интервю за Си Ен Ен Уондър каза, че по-младият мъж му е повлиял със своята страст за работа:

Той беше голям музикант. Обичаше музиката, обичаше да свири. Преди всичко, той успя да събере много различни култури. Той можеше, ако иска, да свири класическа музика, ако иска джаз или кънтри, или рок, той свиреше блус, поп. Просто беше велик музикант, който беше наясно със своята отговорност като музикант и човек.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна