Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Пеев прекратява договора си с "Амкар" и приключва кариерата си

Георги Пеев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полузащитникът на първодивизионния руски футболен отбор "Амкар", българинът Георги Пеев заяви, че си е прекратил договора с клуба и смята да завърши кариерата си. Пеев отбеляза, че причина за това е конфликтът с главния треньор Гаджи Гаджиев след полуфиналния мач за купата на Русия срещу "Зенит".

"Аз след този мач въобще приключих с футбола, отказах се да играя повече. Аз няма да играя повече за "Амкар", договорът с клуба е прекратен. След мача със Зенит ние се скарахме жестоко с треньора. Веднъж търпях, втори път вече няма да търпя", каза Пеев.

Георги Пеев разказа и подробности за скандала с главния треньор Гаджи Гаджиев: "В края на мача със "Зенит" аз се затичах да изпълня ъглов удар, защото това е моя работа, и в този момент Гаджиев извика, че ти няма да подаваш, а Джикия. Футболът се прави от малки неща, това е дребно нещо, но е важен психологически момент. Минута до края на мача и той показва, че аз съм недостоен да изпълня ъглов удар, или аз правя лошо това. След мача в съблекалнята, когато той започна да вика защо аз не му подавам ръка, аз отговорих, че ти имаш вина за моята невкарана дузпа, когато аз не чувствам доверие от твоя страна. Той отговори грубо. Аз също. Така започна всичко. Имаше момент в мача с "Динамо", когато той беше недоволен как съм му подал ръка. Това беше първият момент, когато той си позволи "да ме изпрати в . . ." Аз премълчах тогава, аз не можех да повярвам за какво даже върви разговорът. Моят отговор беше гол на "Анжи". След мача със "Зенит" отново стана същото. След мача напуснах разстроен терена, не подадох ръка, просто приветствах запалянковците и влязох в съблекалнята. И той влезе в съблекалнята и пред всички започна да крещи: "Ти кога ще се научиш да подаваш ръка!". И започнаха псувни на майка. И аз станах и реагирах също така. Беше много грозно", завърши Пеев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!