Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг с поредна победа във Формула 1

Нико Розберг с поредна победа във Формула 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нико Розберг спечели седмата си поредна победа във Формула 1, кръг от световния шампионат. Германецът води от флаг до флаг състезанието за Голямата награда на Русия на пистата в Сочи. Пилотът на „Мерцедес“, лидер в генералното класиране с пълен актив от победи от началото на сезона, изпревари с 25.022 секунди съотборника си  Люис Хамилтън. Британецът стартира от десета позиция поради проблеми с болида в квалификациите.

Розберг стартира перфектно и поведе колоната в първия завой, но Себастиан Фетел катастрофира секунди по-късно и се наложи влизане на автомобила по сигурността. Малко преди това Хамилтън се изстреля с пет места напред от десето, а най-много съперници на старта преодоля Фернандо Алонсо, който придвижи своето Ферари със седем места по-напред от 14-о до седмо.  Хамилтън попадна в тройката още в седмата обиколка на състезанието, но застана зад Валтери Ботас и дълго време не успяваше да го изпревари. Розберг пък въртеше най-добри обиколки на пистата и поведе с над седем секунди срещу преследвачите. Хамилтън успя все пак да изпревари французина, но в заключителните обиколки беше с по над секунда по-бавен от Розберг и остана на второто място. Двамата пък записаха 30-та двойна победа за Мерцедес във Формула 1.

Благодаря на всички за страхотния уикенд. Благодаря за страхотната работа, каза Розберг по отборното радио след финиша.

Кими Райконен от Ферари спечели трета позиция в Гран при наРусия, след като изпревари Ботас в 21-та обиколка. Челната шестица допълниха френският пилот на Уилямс, неговият съотборник Фелипе Маса и Алонсо.

С победата в Сочи, Розберг събра актив от 100 точки за генералното класиране, докато Хамилтън е втори с 57.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени