Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ивайловград показват на туристите природни и кулинарни чудеса

Вила Армира

Туризмът не се прави заради пътуването. Пътуваш, за да се насладиш на нещо, да изживееш нещо, да си доставиш спомени, не само да спиш и ядеш. Това каза за "Хоризонт" Иван Тошев, председател на хасковската структура на Асоциацията на малките и средни предприятия, който се занимава със селски туризъм:

Ние сглобяваме съществуващите в един прекрасен край неща и се опитваме от тях да направим продукт. Краят е в Ивайловград – място между три културни коридора и три държави, пълно с култура и природа.

За нашите туристи дестинацията Ивайловград предлага пълноценно изживяване, Димотика и Одрин са достъпни при много добри условия, а античната Вила Армира е в световната съкровищница, сподели още Тошев.

Предлагаме на туристите малък гъдел – например децата се возят на магаре с кош от онези, с които някога са носели копринени буби, защото краят е копринарски, разказа Иван Тошев. Предлагат се и класически игри от детството като игра с прашка, дегустация на домашни вина, снимки в народни носии.

Този тип туризъм не се продава с брошури, а от ухо на ухо, убеден е Тошев. Предстои голяма руска група от Санкт Петербург да се увери в това с лодки по река Арда от Кърджали до Ивайловград.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна