Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Джабхат ан-Нусра" се опитва да прекрати премирието в сирийския град Алепо

Снимка: БГНЕС

Продължават провокациите от страна на радикалната ислямистка групировка "Джабхат ан-Нусра", нарушаващи крехкото премирие в северозападния сирийски град Алепо.

От района на Бенизит и Ашрафия тероростите на групировката се опитват да обстрелват известния още като северна столица на Сирия - град Алепо. Със самоделни артелирийски системи в южните квартали на града се водят частични бойни действия, като през последното денонощие са били предприети няколко опита да бъде блокиран града от терористичните формирования от към три района в него.

Ситуацията и в северните райони на крайморския сирийски град Латакия остава също не по-малко сложна, защото бойци на "Джабхат ан-Нусра" атакуват правителствените войски на Сирия. Въпреки, че градът е разположен в относително мирен район на Сирия, намиращ се под контрола на правителстните войски на Дамаск, ситуацията в северната част на града остава напрегната.

По инициатива на руския център по спазване на премирието, намиращ се в руската база в Хмеймим, режимът на продължаване на премирието беше удължен с три денонощия. От Хмеймим се отправи хуманитарен конвой, които снабди част от населението на Алепо с най-необходимите неща за оцеляване, свързани с тяхната прехрана и здравословни нужди.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени