Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Щутгарт" отпадна от Бундеслигата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият шампион "Щутгарт" изпадна от Бундеслигата, след като в последния кръг за сезона загуби като гост от "Волфсбург" с 1:3. Другият изпадащ отбор е "Хановер 96", който събра едва 25 точки от 34 мача.

"Айнтрахт" (Франкфурт), който завърши на 17-о място, ще играе плейоф срещу втородивизионния "Нюрнберг". Айнтрахт загуби с 0:1 от "Вердер" (Бремен) в последния кръг. Единственото попадение отбеляза Папи Джилободжи в 88-ата минута, а "Вердер" се спаси от изпадане.

Тимът на "Щутгарт", който спечели титлата за последно през 2007 година, загуби шест поредни мача и изпада от елита за пръв път след 1975 година.

Андре Шурле вкара два гола за "Волфсбург", а едно попадение добави Максимилиан Арнолд. За "Щутгарт" точен беше Даниел Дидави в 78-ата минута.

"Борусия Мьонхенгладбах" победи като гост "Дармщад" с 2:0 и завършва на четвърто място в класирането, което му осигурява участие в квалификациите на Шампионската лига. "Шалке 04" спечели с 4:1 като гост на "Хофенхайм" и ще играе в Лига Европа през следващия сезон.

"Майнц 05" също ще участва във втория по сила европейски клубен турнир, след като се класира на пето място в Бундеслигата, а в последните кръг завърши 0:0 с "Херта". Шампионът "Байерн" (Мюнхен) завърши сезона с победа с 3:1 над последния "Хановер 96" в последния мач на Пеп Гуардиола начело на тима.

Роберт Левандовски откри резултата в 12-ата минута на двубоя с 30-о си попадение за сезона. Той е първият футболист в Бундеслигата, който достига до 30 гола за един сезон, след 1997 година. Полякът е голмайстор на Бундеслигата за 2015/2016, а на второ място в класацията с 25 гола е Пиер-Емерик Обамеянг от "Борусия" (Дортмунд).

Марио Гьотце добави две попадения за шампионите във вероятно последния си мач на "Алианц Арена". Вицешампионът "Борусия" (Дортмунд) завърши 2:2 с гостуващия "Кьолн", а третият в класирането "Байер" (Леверкузен) победи "Инголщад" с 3:2.
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна