Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" завърши трети, Игуаин счупи рекорд

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Наполи" победи гостуващия "Фрозиноне" с 4:0 и завърши на второ място в класирането на футболното първенство на Италия. Така възпитаниците на Маурицио Сари си осигуриха място в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

Аржентинецът Гонсало Игуаин реализира хеттрик срещу "Фрозиноне" и завършва сезона с 36 гола, с което изпревари рекорда на Гунар Нордал от 1950 година от 35 попадения. Така Игуаин стана най-добрият голмайстор в историята на Серия "А".

Трудно е да осъзная какво постигнах. Трябва да благодаря на всички, които ми помогнаха да стигна до този рекорд. Много съм щастлив. Винаги можеш да се подобряваш, аз го правя и искам да продължа, каза Игуаин след мача.

Аржентинецът се разписа в 52-ата, 62-ата и 71-ата минута на двубоя. Марек Хамшик откри резултата в 44-ата минута. Александър Тонев остана резерва и не влезе в игра за гостите. "Фрозиноне" остана с човек по-малко още в 13-ата минута, след като Мирко Гори получи червен картон за протест срещу съдийско решение.

"Рома" победи като гост "Милан" с 3:1, но остана на трето място и ще играе в квалификациите на Шампионската лига. Мохамед Салах даде аванс на гостите още в 19-ата минута. Стефан Ел Шаарауи покачи на 2:0 в 59-ата минута, а Емерсон сложи точка на спора осем минути преди края.

Карлос Бака отбеляза почетното попадение за "росонерите" в 87-ата минута и "Милан" засега остава без участие в евротурнирите. Шансът им минава през Купата на Италия, където играят на финал срещу "Ювентус" на 21 май.

"Сасуоло" спечели с 3:1 срещу "Интер" и остава на шесто място. Тимът на "Интер" завършва на четвърто място и ще играе в Лига Европа през следващия сезон. "Сасуоло" ще си осигури място в Европа, ако "Ювентус" победи "Милан" на финала за Купата на Италия.

Матео Политано се разписа в 6-ата и 39-ата минута, а Лоренцо Пелегрини беше точен в 26-ата за "Сасуоло". Родриго Паласио вкара гола за "Интер" в 31-ата минута. Гостите играха с човек по-малко след 59-ата минута, след като втори жълт картон получи Хейсон Мурийо.

Шампионът "Ювентус" победи с 5:0 Сампдория и получи титлата пред собствена публика. Този сезон играчите на Масимилиано Алегри постигнаха серия от 25 победи и равенство в 26 мача от Серия А. "Ювентус" обаче започна сезона с една спечелена точка от три мача.

Мисля, че тази серия е почти невъзможно да бъде повторена. Това, което се случи в началото на сезона обаче трябва да ни научи, че нищо не може да се приема за даденост, коментира Алегри.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна