Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" пак взе Лига Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Севиля" победи "Ливърпул" с 3:1 във финала на турнира по футбол Лига Европа след отлична игра през второто полувреме, когато отборът от Андалусия отбеляза и трите гола. Така "Севиля" за трета поредна година печели турнира Лига Европа и за рекордния пети път. С победата си във финала "Севиля" спечели и правото да играе в Шампионската лига през следващия сезон.

През първото полувреме мачът бе двуостър, но положенията бяха за "Ливърпул". Още в десетата минута след удар с глава на английския национал Даниел Стъридж защитник на андалусците трябваше да чисти топката пред гол-линията. В 12-ата минута бразилецът Фирминьо проби по десния фланг и бе спрян от Даниел Карико, но топката срещна ръката на Карико и играчите на "Ливърпул" имаха претенции за дузпа.

А в 35-ата минута след бразилска комбинация Фирминьо - Коутиньо завърши с пас към Даниел Стъридж и той с техничен удар с левия крак с външен фалц изпрати топката в мрежата точно до страничната греда на Давид Сория - 1:0 за "Ливърпул".

Испанският отбор обаче стигна до равенството още в първата минута на второто полувреме. След пробив по десния фланг на Мариано Ферейра и точно центриране по земя топката попадна във френския нападател Кевин Гамейро, който от три-четири метра я изпрати в мрежата на Симон Миноле - 1:1.

А още в следващата минута Гамейро бе изведен сам срещу Миноле, но в последния момент Коло Торе успя с шпагат да избие топката в ъглов удар. Натискът на испанския отбор продължи и в 64-тата минута капитанът Коке с техничен удар от границата на наказателното поле изпрати топката точно в десния долен ъгъл на Симон Миноле - 2:1 за "Севиля".

А в 70-ата минута Коке, който нямаше до този момент гол в турнира, отбеляза втория си гол в мача след грешка в защитата на мърсисайдци, които имаха претенции за засада на голмайстора и техният треньор Юрген Клоп реагира бурно край страничната линия.

В заключителните минути на мача Юрген Клоп направи две офанзивни смени и пусна в игра двама нападатели - Кристиян Бентеке и Дивок Ориги, но усилията на английския отбор не се увенчаха с успех и последният съдийски сигнал на главния съдия Йонас Ериксон от Швеция прозвуча при резултат 3:1 за "Севиля".

Под бурните аплодисменти на около 7 500 испански зрители президентът на испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр, старши вицепрезидент на УЕФА, връчи купата на капитана и героя във финалния мач Коке.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна